N01 VÅR FÖRSTA
Vår första whisky är en Craigellachie– ett hetlevrat vilddjur med inslag av Juicy Fruit.
ATT TÄMJA ETT VILDDJUR
Hösten 2006 lades whiskyn på 200-lites 1st fill barrel #8358.
Efter närmare 11 år så tappades 41 liter om till ett ankarfat av amerikans ek från svenska High Coast Destillery. Ökad luftspalt i det stora fatet accelererar produktionen av estrar, samtidigt som detillatet i det mindre fatet får en ek-boost. Faten sammanfördes igen efter 12 månader. Det stora fatet ger gladare ljusare doft med tropiska frukter och mer syrlig frukt i munnen samt Craigellachie-skitig eftersmak. Det lilla ankaret från High Coast Destillery
luktar gele-figurer och gräsig Juicy Fruit. Smaken är sötare och fetare och framförallt mer hetlevrad, sotigheten skuggas av frukttjocka i eftersmaken.
Tasting notes
Rik fruktarom av druvor och citruskola, mildare grästoner i bakgrunden. Craigellachie-oro anas. Söt fruktkomplex mun med eterisk krydd-push och sotiga röktoner mot slutet. Sötaktig lång sotig finish bygger kropp, syrlig frukt ökar.
”Lite vatten förlöser vilddjuret Craigellachie med heta smaker och skitigare päronfinish. Craigellachie-svärtan blir tydligare”
Henrik Aflodal, Malt master
Pris: 951:-
Destillerad 29/8 2006
Buteljerad 15/6 2018
Tappad i Skottland
Alkoholhalt: 50,5 %
Volym: 50 cl
370 flaskor