top of page
DSC_4429_edited_edited.jpg

N01 VÅR FÖRSTA

Vår första whisky är en Craigellachie– ett hetlevrat vilddjur med inslag av Juicy Fruit.

ATT TÄMJA ETT VILDDJUR

Hösten 2006 lades whiskyn på 200-lites 1st fill barrel #8358.
Efter närmare 11 år så tappades 41 liter om till ett ankarfat av amerikans ek från svenska High Coast Destillery. Ökad luftspalt i det stora fatet accelererar produktionen av estrar, samtidigt som detillatet i det mindre fatet får en ek-boost. Faten sammanfördes igen efter 12 månader. Det stora fatet ger gladare ljusare doft med tropiska frukter och mer syrlig frukt i munnen samt Craigellachie-skitig eftersmak. Det lilla ankaret från High Coast Destillery
luktar gele-figurer och gräsig Juicy Fruit. Smaken är sötare och fetare och framförallt mer hetlevrad, sotigheten skuggas av frukttjocka i eftersmaken.

 

Tasting notes

Rik fruktarom av druvor och citruskola, mildare grästoner i bakgrunden. Craigellachie-oro anas. Söt fruktkomplex mun med eterisk krydd-push och sotiga röktoner mot slutet. Sötaktig lång sotig finish bygger kropp, syrlig frukt ökar.

 

”Lite vatten förlöser vilddjuret Craigellachie med heta smaker och skitigare päronfinish. Craigellachie-svärtan blir tydligare”


Henrik Aflodal, Malt master

Pris: 951:-

Destillerad 29/8 2006

Buteljerad 15/6 2018
Tappad i Skottland

Alkoholhalt: 50,5 %
Volym: 50 cl

370 flaskor

bottom of page