top of page

N02 VÅR ANDRA

Vår andra whisky är en Glentauchers – en fruktokigt maxad whisky med mastiga fallfruktstoner.


En behärskad fruktbomb

Högsommaren 2011 tappades ett bourbonfat upp på Glentauchers. I september sex år skiftades fat till en ny 1st fill bourbon barrel på 200 liter. Som fylldes med kvarvarande 178 liter. Luftspalten har genom åren ökat och därmed
produktionen av estrar.

 Glentauchers är från början ett mycket fruktigt destillat som supportar Glenburgie i blenden Ballantine’s. Efter ytterligare sex års lagring hade whiskyn utvecklat tropiska frukter med päronsplitt i djupet och fragranta, gräsiga toppnoter. I eftersmaken krämig sötma och en dov segbeska. Efteråt kokta päron och kanel. Så långt råmaterialet.

 

Tasting notes

 

Whiskyn har testats omsorgsfullt på olika styrkenivåer. Aromerna kommer samman och koncentreras vid styrkan 54,7%.  Det här är en frukttokigt maxad whisky som är 100% Glentauchers.

 Dekadent men frisk fruktnos. Stor lätt Juicy Fruit-tropisk arom, med Golden Delicious-glimtar. Under mandelkubb, i kanten after shave-parfym, på djupet surkart och vingummin.

Koncentrerad tät smak av fruktsallad och exotisk frukt med päronsplitt i början som följs av en frisk ton av vit persika. Mot slutet mastig fallfrukt och krämig ek med lite kokos-vibbar.

 Lång savande eftersmak av sötsyrlig fruktkompott, läskande äppelflarn samt fruktkola bär. Stannar i brända ektoner.


 

“Försiktigt vattnad framträder bitchig skarp fruktsyra, nedvattnad blir eftersmaken aningen skitig, men fortfarande itchy! En otidsenlig whisky för folk som vill ha den kvalitet Skottland erbjöd på 1990-talet.”

Henrik Aflodal, Malt master

 

Pris: 949:-

Destillerad 14/7 2011

Buteljerad 12/8 2022
Tappad i Skottland

Alkoholhalt: 54,7 %
Volym: 50 cl

314 flaskor

bottom of page